TTV Smash halve eeuw oud

Het sociale aspect is hier belangrijk

HARSKAMP – TTV Smash Harskamp vierde op 4 juni haar 50-jarig jubileum.

Eip Janssen

Het werd een mooie en gezellige avond, met als hoogtepunt de benoeming van Henk Versteeg en Wim van den Brink tot ereleden. Beide jubilarissen zijn tafeltennissers van het eerste uur en hebben verschrikkelijk veel voor onze club gedaan. “Met een oorverdovend applaus hebben de leden het bestuursvoorstel ondersteund,” opent voorzitter Aart van den Brink. “Ik ben er verschrikkelijk trots op. Vijftig jaar met hart en ziel bij de club betrokken.”

Van den Brink vertelt verder over zijn persoonlijke ervaring: “Even leek het fout te gaan nadat ik een hartstilstand kreeg. Gelukkig ben ik er nog. Je moet in het leven een beetje geluk hebben. En dat geluk en erbij horen is bij deze sociale club mijn grootste winst,” zegt de wat emotionele 68-jarige Wim van den Brink.

Penningmeester Wim de Vries vult aan: “Precies het karakter wat Smash wil uitstralen. Niet te groot worden. Elkaar door en door kennen. Gezellig, maar best fanatiek tafeltennissen. En een derde helft die er soms niet om liegt.” Aart van den Brink, Wim de Vries en Rini Druijff raken niet uitgepraat over de Harskampse tafeltennisclub. “Het jubileum is alleen binnen de club gevierd. Om met een uitgebreide receptie naar buiten te treden ontbreken de financiële middelen. Nu was het een hele gezellige barbecueavond met historische verhalen. Het ‘ons-kent-ons’-gehalte is groot. En wat je merkt is dat verhalen uit het verleden met het vertellen spannender worden dan het misschien was,” oordeelt Aart van den Brink.

GESCHIEDENIS
In dorpscentrum De Spil werden vier tafeltennistafels opgesteld. De belangstelling was groot. De eerste maandagavond mochten de oprichters Bas Elbertsen en Pieter van Kruistum vele enthousiaste tafeltennissers begroeten. “Voordeel van deze accommodatie was dat je niets hoefde op te ruimen. Er werd gespeeld op de bovenste verdieping. Hele lange spelers moesten soms bukken, anders liepen ze tegen de schuine bovenkant,” lacht Aart van den Brink. Vijftien jaar later was dat niet meer mogelijk: “De Spil brandde af. Alle clubmaterialen waren geschiedenis. We zaten echt met de handen in het haar. Niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk. Maar het oude dorpshuis bood uitkomst. We mochten daar tijdelijk spelen. Maar waar haalden we spullen vandaan? Een oproep in hielp. Henk Versteeg, nu nog hoofdsponsor, schonk een tafeltennistafel. Smash kreeg er meer aangeboden en was letterlijk weer uit de brand,” aldus Rini Druijff. “We stonden op het punt om de handdoek in de ring te gooien. Dit was een geweldig geschenk. En daardoor was ons 50-jarig jubileum mogelijk,” vult De Vries aan.

Het ledenregister werd thuis bewaard. “Een uniek boekwerk. Ik leverde een tientje bij de penningmeester in. De contributie was vijftig cent per week. Hij zette twintig kruisjes achter mijn naam en tikte me daarna op de schouder: niet smashen, maar Smash betalen,” eindigt Aart van den Brink.

Mededelingen

Juniorkampioenschap uitgesteld

Er is dit jaar geen junior clubkampioenschap.

Er is momenteel een ledenstop

Dit geldt alleen voor de senioren.

Regiocompetitie 2023-2024

Poule A

1Stroe A18 – 60
2Harskamp A18 – 55
3Zwartebroek A18 – 40
4Harskamp A28 – 32
5Stroe A28 – 13

Poule B

1Harskamp B18 – 50
2Stroe B28 – 46
3Harskamp B28 – 41
4Stroe B18 – 32
5Zwartebroek B18 – 31